tyton-sklep.pl
  • Strona główna
  • Tytoń Mocny
    • Tytoń Virginia
    • Tytoń West
    • Tytoń Camel
    • Tytoń LM
    • Tytoń Marlboro
    • Tytoń Ondraszek
    • Tytoń PS
    • Tytoń Route 66
    • Tytoń Viceroy
  • Tytoń Średni
    • Tytoń Camel
    • Tytoń LM
    • Tytoń Marlboro
    • Tytoń Ondraszek
    • Tytoń PS
    • Tytoń Route 66
    • Tytoń Viceroy
    • Tytoń Virginia
    • Tytoń West
  • Tytoń Słaby
    • Tytoń Camel
    • Tytoń LM
    • Tytoń Marlboro
    • Tytoń Ondraszek
    • Tytoń PS
    • Tytoń Route 66
    • Tytoń Viceroy
    • Tytoń Virginia
    • Tytoń West
  • FAQ
  • Sklep
  • Blog
  • Kontakt

Tytoń jako lek albo dodatek do żywności

Tytoń jako lek albo dodatek do żywności

Artykuł w New York Times z 2001 roku twierdzi, że szefowie kuchni, którzy gotują z tytoniem, wybierają składnik przyprawy. Inny mówi, że tytoń „ma ciepło tak piekące jak papryczka chili” i potwierdza swój smak: „Tytoń dodaje zapadającego w pamięć bogactwa, które przywodzi na myśl ducha starego dębu, z nutami skóry, mokrej ziemi i słodkich przypraw do grzanego wina. ” Chociaż specyficzny profil smakowy tytoniu sprawił, że składnik stał się popularny wśród szefów kuchni, którzy chcą eksperymentować i przesuwać smak żywności poza to, co może być, istnieją powody, by sądzić, że tytoń również jest pożywny — ale tylko wtedy, gdy usuniesz nikotynę.

Według The New York Times liście tytoniu pochodzą z Ameryki Północnej i Południowej, gdzie od dawna są używane do różnego rodzaju celów leczniczych. Liście tytoniu są używane jako środek antyseptyczny na kawałki, dym wdmuchiwany do uszu leczy bóle, a po zaparzeniu do herbaty liście tytoniu są używane jako środek przeczyszczający, wykrztuśny, a nawet łagodzący bóle głowy i zaklęcia zawrotów głowy, według University of Texas-El Paso).

Mental Floss mówi również, że rośliny tytoniu mogą mieć inną zaskakującą wartość odżywczą, która ma wielką wartość: mogą być jedną z najzdrowszych form naturalnego białka roślinnego. Rośliny tytoniu zawierają rodzaj białka znanego jako białko frakcji-1. Białko nie wydziela zapachu ani koloru, jest antyalergiczne i ma skład aminokwasowy, który obniża poziom cholesterolu. Według witryny, białko frakcji 1 tytoniu jest nawet lepsze niż to, które można znaleźć w innych produktach bogatych w białko, takich jak soja, nabiał i kukurydza. Speciality Produce informuje, że nawet Organizacja Rolnictwa i Rolnictwa Światowej Organizacji Zdrowia oświadczyła, że liście tytoniu rzeczywiście mogą być żywnością funkcjonalną w 1981 roku.

Jedynym problemem z tytoniem jest jego nikotyna. Podczas gdy białko frakcji 1, gdy jest prawidłowo wyekstrahowane z liści tytoniu, może być bezpieczne do spożycia, a nawet może oferować nieporównywalną wartość odżywczą, spożywanie surowych liści tytoniu takimi, jakimi są, może mieć szkodliwe skutki, w tym zatrucie nikotyną.

Poprzedni artykułDym z marihuany kontra tytoń: co jest bardziej niebezpieczne?Dym z marihuany kontra tytoń: co jest bardziej niebezpieczneNastępny artykuł Tytoń przyszłością żywnościTytoń przyszłością żywności

Ostatnie wpisy

Znajdź swoje idealne cygaro3 października 2022
Kiedy zanieczyszczenie powietrza jest gorsze niż palenie?3 października 2022
Zakaz reklam tytoniowych w Niemczech3 października 2022
Tani-tyton.pl | Strona powstała dzięki webvertigo.pl

Koszyk